Primul caz confirmat de coronavirus din Romania

27/02/2020
Primul caz confirmat de coronavirus din Romania

Primul caz confirmat de coronavirus din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-caz-confirmat-de-coronavirus-din-romania/

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a declarat ca primul caz din Romania confirmat de infectare cu coronavirusul Covid-19 este un barbat dintr-o localitate din judetul Gorj, care a intrat in legatura cu cetateanul italian din Rimini venit in zona in perioada 18-22 februarie, starea acestuia fiind buna, fara a prezenta simptome, relateaza Agerpres.

“Suntem, din pacate, in masura sa va anuntam ca in urma testarii facute persoanelor din judetul Gorj, care au intrat in legatura cu cetateanul italian din Rimini, avem primul caz confirmat de infectare cu Covid -19 pe teritoriul Romaniei. Barbatul este dintr-o localitate din judetul Gorj. Imediat dupa ce va ajunge la Bucuresti, va intra pe schema de tratament si speram intr-o evolutie pozitiva. Starea barbatului este buna, nu manifesta simptome si nu trebuie sa ne alarmam. Este vorba despre o persoana total asimptomatica. Avem in lucru inca 33 de teste din acea zona, si vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a declarat Victor Costache, intr-o conferinta extraordinara de presa sustinuta la sediul MAI.

Secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a declarat ca familia barbatului din Gorj confirmat cu virusul este formata din 7 persoane, care acum au intrat in izolare.

De asemenea, ministrul Costache a mai aratat ca autoritatile desfasoara o ancheta epidemiologica pentru a identifica toate persoanele cu care barbatul confirmat cu Covid-19 a intrat in contact in ultimele zile.

Potrivit sursei citate, el a adaugat ca exista si o parte pozitiva, aceea ca a fost identificat pacientul ‘zero’ si faptul ca cei cu care a intrat in contact sunt in mediu rural si nu intr-o aglomerare urbana.

Etichete: coronavirus, primul caz coronavirus, coronavirus romania, suspecti coronavirus, diagnostic coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: