Facebook va sterge postarile fake news despre coronavirusul din China

31/01/2020
Facebook va sterge postarile fake news despre coronavirusul din China

Facebook va sterge postarile fake news despre coronavirusul din China

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/facebook-va-sterge-postarile-fake-news-despre-coronavirusul-din-china/

Facebook a anuntat ca va elimina postarile si mesajele care contin asa-zise leacuri pentru tratarea infectiei cu coronavirusul din China, ori alte tipuri de postari si articole de tipul fake news care au potentialul de a dezinforma.

Dupa izbucnirea epidemiei cu coronavirusul din Wuhan, China, pe internet, pe paginile de socializare, mai exact, au aparut si foarte multe teorii ale conspiratiei ori informatii despre “leacuri minune”. Incepand de la mult circulatele articole despre teoria conspirationista care spune ca acest virus este unul eliberat voit din laborator si pana la retetele de “vaccin natural” de pe diverse pagini, toate acestea sunt informatii eronate, neautorizate.

Acest fenomen continua sa se propage, asta desi autoritatile sanitare abilitate informeaza periodic despre aceasta situatie.

Astfel, reprezentantii Facebook au anuntat ca vor elimina mesajele care contin informatii care ar putea sa puna viata oamenilor in pericol si va incerca sa conduca utilizatorii catre surse autorizate de informare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decretat ca epidemia cu noul coronavirus (2019-nCoV) aparut in Wuhan, China, constituite o urgenta international de sanatate publica.

Virusul a fost prima data semnalat in cursul lunii decembrie 2019. Pana in prezent, nu exista un vaccin impotriva acestui virus.

Etichete: coronavirus china, epidemie coronavirus, fake news coronavirus, informatii coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: