Mai multi medici si asistente de la Spitalul Floreasca intrerup activitatea in semn de protest

06/01/2020
Mai multi medici si asistente de la Spitalul Floreasca intrerup activitatea in semn de protest

Mai multi medici si asistente de la Spitalul Floreasca intrerup activitatea in semn de protest

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-multi-medici-si-asistente-de-la-spitalul-floreasca-intrerup-activitatea-in-semn-de-protest/

Mai multi medici, asistenti medicali si infirmiere de la Spitalul Floreasca au anuntat ca intrerup activitatea si ca vor asigura asistenta doar pentru urgentele majore.

Decizia vine dupa ce Inspectia Sanitara de Stat a sanctionat spitalul cu 30.000 de lei pentru neregulile gasite in cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operatie. Totodata, prof. dr. Mircea Beuran a fost demis din functia de sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligatiilor contractuale.

Continut educational:

“Comunitatea medicala din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti Floreasca doreste sa-si exprime ingrijorarea fata de felul in care este tratat un incident medical regretabil si de lipsa respectului si deontologiei a tuturor celor implicati. Este ingrijorator cum este prejudiciata imaginea unor medici de prestegiu si a unuia dintre cele mai renumite spitale din Romania. Este regretabil ca inainte de finalizarea oricarei anchete sa fie demis din functie prof. dr. Mircea Beuran. Solicitam Ministerului Sanatatii sa ancheteze incidentul, dar mai ales situatia care a permis ca acest incident sa se intample. Dorim sa semnalam ca situatia spitalului este extrem de grava si ca aceasta situatie se poate repeta in fiecare zi oricarui medic care isi desfasoara activitatea in spital. In aceste conditii medicii au decis intreruperea activitatii atat in interesul nostru cat si al pacientilor pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenta medicala numai pentru urgentele majore, conform legislatiei in vigoare”, se precizeaza intr-un comunicat semnat de 25 de angajati ai Spitalului Floreasca.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, medicul Bogdan Oprita, a declarat, potrivit Agerpres, ca medicii si asistentii care au anuntat ca intrerup activitatea au dreptul sa protesteze, insa trebuie sa respecte prevederile legale.

Etichete: spitalul floreasca, protest spitalul floreasca, mircea beuran

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: