Peste 1.650 de carduri de sanatate europene solicitate in acest an, la Vaslui

10/08/2018

Peste 1.650 de carduri de sanatate europene solicitate in acest an, la Vaslui

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-1-650-de-carduri-de-sanatate-europene-solicitate-in-acest-an-la-vaslui/


Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vaslui a inregistrat in primele sapte luni din acest an 1.651 de cereri pentru eliberarea de carduri de sanatate europene, numar in crestere cu circa 300 de solicitari, comparativ cu aceeasi perioada din 2017, spune conducerea institutiei potrivit Agerpres.

In perioada ianuarie – iulie 2018 s-au inregistrat 1.651 de cereri pentru eliberarea cardului european, in timp ce in aceeasi perioada a anului trecut s-au inregistrat 1.298 de astfel de solicitari.

‘Anul acesta s-a inregistrat un numar mai mare de solicitari, mai ales in perioada lunilor de vara. Asiguratii solicita acest document pe perioada calatoriilor de vacanta intr-un stat membru al Uniunii Europene, costul acestuia fiind suportat din fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, asiguratii neplatind pentru  eliberarea acestuia. Asiguratul care poseda card european beneficiaza de serviciile medicale devenite necesare, in timpul sederii temporare pe teritoriul unui stat membru al UE in aceleasi conditii ca asiguratii din tara in care s-a deplasat’, a declarat presedintele CJAS Vaslui, Mihaela Chitariu, conform sursei mentionate.

Continut educational:

De asemenea, ea a mai precizat ca pentru anumite servicii, este posibil sa fie necesara co-plata, chiar daca in Romania aceleasi servicii sunt decontate integral.

Acest lucru depinde de sistemul de asigurari din tara in care sunt acordate aceste servicii, cardul european acoperind numai serviciile medicale obtinute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate sociala din tara respective, se mai precizeaza conform sursei.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: