Mihai Tudose: As vrea ca orice roman care se duce la spital sa beneficieze de tot ce are dreptul. Nu este pomana, statul este obligat

10/01/2018

Mihai Tudose: As vrea ca orice roman care se duce la spital sa beneficieze de tot ce are dreptul. Nu este pomana, statul este obligat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mihai-tudose-as-vrea-ca-orice-roman-care-se-duce-la-spital-sa-beneficieze-de-tot-ce-are-dreptul-nu-este-pomana-statul-este-obligat/


Premierul Mihai Tudose spune ca vrea ca orice roman care se duce la spital sa beneficieze de tot ce are dreptul si ca acest lucru nu inseamna”o pomana”.

“Este un pas pentru normalitate, nu este un eveniment extraordinar. As vrea ca aceste lucruri sa nu mai fie evenimente extraordinare si ca orice roman, care se duce la spitalul cel mai apropiat de locul unde locuieste sau i s-a intamplat un necaz, sa beneficieze de tot ceea ce are dreptul sa beneficieze. Nu este o pomana. Statul este obligat. Suntem cu totii obligati – si noi, Guvernul, si dumneavoastra, reprezentantii autoritatilor publice locale, presedinti de consilii judetene sau primari – sa punem la dispozitie oamenilor pe care ii reprezentam tot ceea ce inseamna protectia si ajutorul statului si in domeniul sanatatii”, a precizat premierul Tudose, potrivit Agerpres.

Aceste afirmatii s-au facut la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor pentru achizitia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 de aparate de Rezonanta Magnetica (RMN) si 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica).

Tot atunci, premierul l-a felicitat pe ministrul Sanatatii, Florian Bodog, pentru lucrurile pe care le-a facut de cand ocupa acest portofoliu.

“Cifrele sunt absolut impresionante si sunt impresionante si dureroase (…), fiindca suntem in situatia in care, da, sa avem nevoie de zeci de computere tomografe, de zeci, sute de RMN-uri, de zeci, sute, mii de salvari, de blocuri operatoare si (…) acele PACS-uri (…). Sunt zeci de milioane de euro, e un bun inceput”, a mai afirmat Tudose, conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: