Proiect: Eliberarea de adeverinte, retete si concedii medicale si de catre medicii care nu au contract cu Casa

17/10/2017

Proiect: Eliberarea de adeverinte, retete si concedii medicale si de catre medicii care nu au contract cu Casa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-eliberarea-de-adeverinte-retete-si-concedii-medicale-si-de-catre-medicii-care-nu-au-contract-cu-casa/

Medicii ar putea elibera concedii medicale, retete compensate si bilete de trimitere chiar daca nu au contract incheiat cu Casa de asigurari de sanatate.

Mai multi parlamentari au initiat un proiect care prevede ca serviciile medicale pentru cetateni sa poata fi obtinute nu doar prin medicul de familie aflat in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

“Medicul specalist tanar, proaspat confirmat prin Ordin ministerial si nu numai, dornic si capabil sa deschida si sa doteze un cabinet medical de speciaitate, poate sa presteze servicii ambulatorii cu finantare “out-of-pocket”, dar nu se va confrunta cu lipsa posibilitatii de contractare a serviciilor si cu lipsa posibilitatii de a putea asigura pacientilor dreptul lor cuvenit”,  argumenteaza parlamentarii in expunerea de motive a proiectului, potrivit legestart.ro.

Proiectul legislativ va astepta, in urmatoarele 30 de zile, avizul Consiliului Legislativ si al Guvernului, apoi va intra la primul vot in Senat.

Actul normativ va trebui sa treaca si de plenul Camerei Deputatilor pentru a fi adoptat.

 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. ungureanumarcela says:

    este o initiativa foarte buna….

    ne am saturat sa facem atatea hartii..

    Doamne Ajuta !

  2. tucaovidiu says:

    Este o mare greseala pentru ca medicii care au contract cu Casele de Asigurari de Sanatate se supun unor reguli stricte pe care trebuie sa le respecte:autorizatie sanitara de functionare,evaluare la 2 ani,plata contributiilor,raspundere pentru tratamentele eliberate.
    Neavand contract acesti medici nu au nici o raspundere in fata nimanui iar greselile lor nu vor putea fi sanctionate.In plus daca o reteta compensata este gresita de acest medic fara contract casa de asigurari nu poate sa faca nimic!

  3. schauppeludwigstefan says:

    …acest proiect “aiuristic” de infintare a medicului birocrat este o ofensa adusa medicilor si in special medicilor tineri si ne arata cat de neprofesionisti sunt parlamentarii care l-au propus …pe aceasta cale sugerez colegilor lor mai bine pregatiti si mai cunoscatori ale problemelor cu care se confrunta medicii si pacientii create de interventiile dezastruase si repetate asupra sistemului medical sa reintroduca ocuparea tuturor posturilor de medic prin concurs si plata corespunzatoare a acestor medici si sa nu mai sustina asa zisa “medicina privata” sub al carui nume se ascund adesea mari evaziuni fiscale.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: