Tulcea: Vaccinul hexavalent, in intarziere

07/07/2016

Tulcea: Vaccinul hexavalent, in intarziere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tulcea-vaccinul-hexavalent-in-intarziere/

vaccin-lipsa-hexacimaPeste 1.200 de copii din judetul Tulcea asteapta dozele de vaccin hexavalent distribuite gratuit prin programele nationale de sanatate pentru protejarea bebelusilor impotriva bolilor, desi campanie de imunizare a fost programata sa inceapa luna trecuta.

“Judetului Tulcea i s-a repartizat cantitatea totala de 1.240 de doze de vaccin hexavalent. Aceasta cantitate urma sa ajunga pe data de 7 iunie la Directia de Sanatate Publica pentru a fi redistribuita medicilor de familie. Din motive obiective, acest lucru nu s-a intamplat”, a declarat directoarea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Tulcea, Mihaela Nicolau, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, copiii care nu au fost vaccinati gratuit cu Hexavalent vor fi reprogramati in baza listelor transmise de medicii de familie.

“Am facut o adresa la minister (Ministerul Sanatatii, n.red.) prin care solicitam redistribuirea dozelor din alte judete si asteptam un raspuns. Speram sa ajunga luna aceasta”, a mai spus Nicolau, tot conform Agerpres.

De pe piata au lipsit vreme de cateva luni si vaccinurile impotriva tusei convulsive, a difteriei, poliomielitei, tetanosului si impotriva hepatitei B.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: