Deficit de medici de familie in Delta Dunarii

23/02/2016

Deficit de medici de familie in Delta Dunarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficit-de-medici-de-familie-in-delta-dunarii/

medicina-militaraProblema deficitului de medici de familie si specialisti din Delta Dunarii nu s-a rezolvat nici dupa acordarea unor sporuri.

“Chiar si cu sporul majorat de 200% alocat atat medicilor de familie, cat si medicilor specialisti incepand de anul trecut, gradul de acoperire cu servicii medicale nu s-a imbunatatit. Acum, de exemplu, in orasul Sulina, din doi medici specialisti pe care-i aveam anul trecut, a mai ramas doar unul”, a declarat Romeo Nuta, directorul adjunct din cadrul CAS, citat de Agerpres.

Conform aceleiasi surse, 21 din cele 51 de unitati administrativ-teritoriale din judet nu au fost acoperite de medici de familie, conform necesarului stabilit la nivel national.

“Este necesar ca autoritatile locale sa se implice mult mai mult prin diverse masuri, astfel incat medicul sa nu mai aiba grija spatiului si a cheltuielilor de administrare, dar si a transportului si cazarii”, a mai precizat reprezentantul CAS.

Din luna mai a anului trecut, medicii de familie din localitatile izolate din Delta Dunarii beneficiaza de un spor de 200% pentru serviciile medicale oferite populatiei, dupa ce in perioada anterioara sporul a fost de 100%.

Decizia a fost luata de Ministerul Sanatatii, la initiativa autoritatilor medicale tulcene, ca urmare a deficitului de medici inregistrat in judet, mai relateaza Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: