Standarde noi in procedura de evaluare si acreditarea spitalelor

19/10/2015

Standarde noi in procedura de evaluare si acreditarea spitalelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/standarde-noi-in-procedura-de-evaluare-si-acreditarea-spitalelor/

spital-newStandarde revizuite in politica de evaluare pentru acreditarea spitalelor. Din aceasta noua formula de evaluare s-au scos circa 700 de indicatori care au fost considerati nerelevanti.

Conform conducerii Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS), motivul revizuirii standardelor de acreditare a spitalelor a fost generat de faptul ca un numar foarte mare de indicatori care au fost utilizati pana acum in evaluare s-au dovedit a fi nerelevanti si au distorsionat rezultatul real.

“Aceste standarde pe care noi le-am aplicat pana acum au o serie intreaga de deficiente, incat la ora actuala spitalele care sunt acreditate, cam o suta si ceva de spitale, au un procentaj de conformitate intre 80 si 95%. Acest lucru este greu de crezut, pentru ca, daca ne uitam la imaginea pe care o au spitalele la nivel public si chiar la nivelul profesionistilor, nu corespunde cu aceasta masuratoare pe care noi am facut-o. O analiza pe care am facut-o in ultima perioada ne-a aratat faptul ca un numar foarte mare de indicatori pe care noi i-am utilizat in evaluare, pana acum, sunt nerelevanti si atunci cand raportezi neconformitatile la un numar foarte mare de indicatori care nu sunt relevanti si care sunt usor de indeplinit, macar formal, atunci sigur ca iese un grad mare de neconformitate. Ca urmare, noi am revizuit aceste standarde si (…) aplicam standardele revizuite, din care am exclus vreo 700 de indicatori nerelevanti. (…) Aveam indicatori a caror interpretare era discutabila, adica acelasi indicator vazut de doi evaluatori diferiti putea fi interpretat diferit”, a declarat Vasile Cepoi, presedintele ANMCS, citat de Agerpres.

Aceste standarde pentru evaluare si acreditarea spitalelor se vor aplica spitalelor inca din aceasta luna.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: