Alianta Medicilor: Este de neinteles pentru noi de ce Sanitas se cearta cu medicii coalizati pe Facebook

24/08/2015

Alianta Medicilor: Este de neinteles pentru noi de ce Sanitas se cearta cu medicii coalizati pe Facebook

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alianta-medicilor-este-de-neinteles-pentru-noi-de-ce-sanitas-se-cearta-cu-medicii-coalizati-pe-facebook/

ALIANTA-MEDICILOR“Este de neinteles pentru noi de ce Sanitas se cearta cu medicii coalizati pe Facebook, cand principala preocupare a dansilor ar trebui sa fie sa lupte pentru drepturile medicilor. Pana in prezent dansii par a fi mai preocupati sa apere pozitia Guvernului decat a noastra.”

Aceasta este pozitia Aliantei Mediiclor dupa ce SANITAS a participat la unele discutii cu Guvernul privind majorarile salariale ale personalului din sistemul sanitar.

Punctul de vedere al medicilor nemultumiti de sistem a fost exprimat pe Facebook, in grupul de protest numit “Medici gata de greva. Solicitam salarii decente!”, grup care a ajuns acum la peste 32.100 de membri.

“Discutia aceasta dintre sindicate si Guvern nu ar fi avut loc daca grupul nostru nu ar fi existat pe internet. Asa cum am comunicat deja public, Alianta Medicilor a declinat participarea la discutia cu Guvernului din cauza lipsei unei agende clare de discutii “, mai scriu reprezentantii Aliantei Mediiclor pe Facebook, un organism infiintat la data de 17 august in urma miscarii de protest din mediul online.

De departe, cele mai fierbinti dezbateri de saptamana trecuta s-au iscat in jurul intentiei Guvernului de a legaliza plicul sau spaga pentru medicii care lucreaza in spitalele de stat. Luarile de pozitie ale doctorilor au fost ferme : Nu spagii!

“Referitor la dezbaterea despre legalizarea mitei data de catre pacient medicului, aceasta a pornit de la cele declarate public de participantii la aceste discutii dintre sindicate si Guvern. Acceptarea de catre sindicate si Colegiul Medicilor a principiului ca este demn pentru un medic sa primeasca mita arata ca aceste organizatii nu mai reprezinta interesul medicilor. Primirea unui plic sau a unei mite este degradanta atat pentru medic cat si pentru pacient, pozitia Aliantei Medicilor fiind ca medicii trebuie sa fie platiti adecvat pentru munca si responsabilitatea pe care o au. Dupa logica acestor sindicate, daca Guvernul legalizeaza mita data medicului, de ce nu ar legaliza si violul sau crimele?”, mai scrie in cea mai recenta luare de pozitie a Aliantei Medicilor, alianta care ne asigura ca va continua pasii pentru coalizarea cat mai multor cadre medicale si membri din societatea civila in vederea promovarii unor schimbari majore care sa conduca la modernizarea domeniului medical in Romania.

Citeste si Medicii de familie sustin Alianta Medicilor

Citeste si Sanatatea da in clocot! Medici: Nu vrem legalizarea spagii!

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: