95 de dosare la DNA in legatura cu achizitiile neconforme din pandemie

28/06/2021
95 de dosare la DNA in legatura cu achizitiile neconforme din pandemie

95 de dosare la DNA in legatura cu achizitiile neconforme din pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/95-de-dosare-la-dna-in-legatura-cu-achizitiile-neconforme-din-pandemie/

Procurorul-sef al DNA, Crin Bologa, spune ca, la acest moment, sunt inregistrate 95 de dosare in legatura cu infractiunile savarsite in pandemie.

Cercetarile procurorilor vizeaza achizitii neconforme de aparaturi medicale, masti si izolete cu sume exorbitante.

“In prezent, avem in derulare comisii rogatorii internationale aproape pe toate continentele in incercarea de a gasi bani si bunuri obtinute de persoane cercetate de noi pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie atat in tarile UE, dar si in tari din Africa, din Asia. Si aici, sigur, si in legatura cu dosare pe care le avem in lucru in legatura cu infractiunile savarsite in pandemie. Inca mai avem inregistrate 95 de astfel de dosare. S-au adus diferite aparaturi medicale, masti, izolete din tari precum Turcia, China si din alte state ale lumii. Or, noi avem comisii rogatorii si in aceste state, dar si in alte state ale lumii, in care vrem sa vedem ce resorturi au stat la baza unor achizitii de materiale neconforme cu sume exorbitante si cu incalcarea procedurilor”, a declarat Crin Bologa, procurorul-sef al DNA, citat de Agerpres.

Declaratiile au fost facute in cadrul unei dezbateri organizate de Asociatia Expert Forum, cu tema “Disimularea produsului infractiunii – o provocare in recuperarea prejudiciilor cauzate de infractiuni”.

Etichete: achizitii materiale neconforme, masti neconforme, infractiuni pandemie, DNA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: