89% dintre copiii cu ADHD detin obiceiuri alimentare incorecte

04/08/2011

89% dintre copiii cu ADHD detin obiceiuri alimentare incorecte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/89-dintre-copiii-cu-adhd-detin-obiceiuri-alimentare-incorecte/

Deficitul de atentie si sindromul hiperkinetic (ADHD) implica o serie de riscuri asupra copiilor care sufera de aceaste boli. Astfel, conform statisticilor, 89% dintre copiii cu ADHD detin obiceiuri alimentare incorecte, comparativ cu cei fara ADHD, al caror procent ajunge la 58%.

In ceea ce priveste tulburarile de somn, specialistii sustin ca 52% dintre copii cu ADHD au probleme in acest sens. De altfel, statisticile arata ca 57% dintre cei afectati de sindrom ajung sa fumeze, in timp ce 45% consuma substante stupefiante la un moment dat. Aspectele educationale se schimba si ele in cazul celor care sufera de ADHD. In consecinta, numai 61,8% termina liceul, 9,1% termina o facultate, iar incidenta dificultatilor de invatare este mai mare decat la ceilalti copii – 45,5% comparativ cu 1,3% (copiii fara ADHD).

“Atunci cand se discuta despre ADHD se pune accentul pe partile negative. Ceea ce ne dorim noi, medicii, este ca acesti copii sa poata sa realizeze performantele de care sunt capabili. Performantele scazute inregistrate de ei augmenteaza simptomatologia afectiunii, iar consecinta este excluderea lor din societate”, a precizat prof. dr. Tiberiu Mircea, de la Clinica de Psihiatrie si Neurologie pentru Copii si Adolescenti.

200.000 de copii care sufera de ADHD in Romania

ADHD-ul netratat sau tratat necorespunzator impacteaza viata pacientilor. Si nu intr-un mod pozitiv, ci din contra. Asadar, mai mult de 50% dintre cei afectati risca accidente cu bicicleta si cu masina. Insa, prin terapie comportamentala si tratament, copiii care sufera de deficit de atentie/tulburare hiperkinetica pot ajunge adulti perfect normali.

In Romania exista peste 200.000 de copii care sufera de ADHD, dar dintre acestia numai 8.000 se regasesc in evidentele specialistilor.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: