84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

18/01/2021

84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/846-din-personalul-medical-ar-putea-fi-vaccinat-pana-la-sfarsitul-lunii-ianuarie/

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva Covid-19 estimeaza ca, pana la finalul lunii ianuarie, 84,6% din personalul medical care a inceput imunizarea in etapa I ar putea fi vaccinat.

“In prima etapa de vaccinare, care a inceput la data de 27 decembrie 2020, pana la data de 14 ianuarie, s-au vaccinat 67,5%, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare. Mentionam ca persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infectia cu SARS-CoV-2, nu au contraindicatii de natura medicala si nu se afla in izolare. Vaccinarea persoanelor din prima etapa continua, iar pana la 31 ianuarie sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce inseamna ca pana la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adica 84,6% din totalul estimat”, se precizeaza intr-un comunicat al CNCAV.

Incepand din 15 ianuarie, odata inceperea vaccinarilor din etapa a II-a, care se deruleaza in acelasi timp cu imunizarea persoanelor din etapa I, in Romania sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare.

Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare, sunt organizate de Ministerul Apararii Nationale, iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne.

Etichete: vaccinare personal medical, cadre medicale vaccinate anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale