84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

18/01/2021

84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/846-din-personalul-medical-ar-putea-fi-vaccinat-pana-la-sfarsitul-lunii-ianuarie/

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva Covid-19 estimeaza ca, pana la finalul lunii ianuarie, 84,6% din personalul medical care a inceput imunizarea in etapa I ar putea fi vaccinat.

“In prima etapa de vaccinare, care a inceput la data de 27 decembrie 2020, pana la data de 14 ianuarie, s-au vaccinat 67,5%, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare. Mentionam ca persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infectia cu SARS-CoV-2, nu au contraindicatii de natura medicala si nu se afla in izolare. Vaccinarea persoanelor din prima etapa continua, iar pana la 31 ianuarie sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce inseamna ca pana la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adica 84,6% din totalul estimat”, se precizeaza intr-un comunicat al CNCAV.

Incepand din 15 ianuarie, odata inceperea vaccinarilor din etapa a II-a, care se deruleaza in acelasi timp cu imunizarea persoanelor din etapa I, in Romania sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare.

Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare, sunt organizate de Ministerul Apararii Nationale, iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne.

Etichete: vaccinare personal medical, cadre medicale vaccinate anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Arafat: Folosirea certificatului Covid la intrarea in diferite locatii trebuie sa continue

Medicii de familie pot fi implicati in promovarea vaccinarii anti-Covid (Valeriu Gheorghita)

Medicamentul Favipiravir, in farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie

Mai mult de jumatate dintre medicii de familie din Arad fac teste Covid

Patriciu Achimas-Cadariu: Planul national de combatere a cancerului nu este o compunere