78.000 de masti tip FFP2 din rezerva MS pentru personalul din Sanatate

19/01/2022

78.000 de masti tip FFP2 din rezerva MS pentru personalul din Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/78-000-de-masti-tip-ffp2-din-rezerva-ms-pentru-personalul-din-sanatate/

Ministrul Sanatatii, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a aprobat miercuri, 19 ianuarie 2022, distributia mastilor pentru cadrele medicale.

Potrivit unei informari a Ministerului Sanatatii, este vorba de 78 000 de masti tip FFP2 din rezerva ministerului pentru personalul din Sanatate.

Mastile de protectie vor fi impartite de catre directiile de sanatate publica teritoriale personalului sanitar din spitalele COVD-19, medicilor de familie si personalului directiilor de sanatate publica care este implicat in activitati epidemiologice.

Mastile de protectie reprezinta principalul mijloc de protectie, alaturi de vaccinare, mai reaminteste sursa citata.
Una dintre cele mai importante modificari aduse de prelungirea starii de alerta este impunerea purtarii de masti chirurgicale ori profesionale, tip FFP2. Potrivit autoritatilor sanitare, mastile textile nu mai sunt valabile.

Cateva studii, unele recente, arata ca o masca medicala profesionala asigura o protectie mai buna in cazul in care intram in contact cu o persoana infectata cu virusul SARS-CoV-2.

Etichete: masti tip FFP2, masti pentru personalul sanitar

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: