55 de cazuri de tuberculoza inregistrate zilnic in Romania

25/03/2014

55 de cazuri de tuberculoza inregistrate zilnic in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/55-de-cazuri-de-tuberculoza-inregistrate-zilnic-romania/

astm factoriTuberucloza provoaca decesul a peste 1200 de persoane in fiecare an in Romania, desi este o boala curabila. Tuberculoza este o afectiune cu risc intrucat se transmite prin aer in momentul in care bolnavul tuseste, stranuta sau vorbeste. In aceste cazuri, pacientul elimina in aer bacilii de tuberculoza (MBT).

Peste 15.000 de cazuri de tuberculoza inregistrate in 2013

Societatea Romana de Pneumologie a precizat ca fata de 2011, cand numarul bolnavilor diagnosticati cu tuberculoza atingea cifra de 18.215, in 2013 numarul s-a ridicat la 15.382 cazuri.

In fiecare zi, 4 romani mor din cauza tuberculozei

Romania se afla intre primele 18 tari cu incarcatura inalta de tuberculoza multidrog rezistenta (TB-MDR) si tuberculoza cu chimiorezistenta extinsa (TB-XDR).

“Tratamentul medicamentos complex standardizat poate vindeca aceasta boala in majoritatea cazurilor, daca tratamentul este instituit rapid, inainte ca plamanii sa fie prea afectati, este urmat corect si nu este intrerupt inainte de termen”, a precizat dr. Cristina Popa, medic primar pneumolog Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Cazurile de boli pneumologice ajung din urma ca frecventa bolile cardiace

Tot mai multe cazuri de boli pneumologice inregistrate in ultimii ani a determinat ca numarul lor sa se apropie de cel al bolilor cardiace.

In Romania, statisticile arata ca procentul de cancere in spitalele de pneumologie este in jur de 40-50%, in timp ce 8-10% au BPOC.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: