5 bloguri cu si despre medici de familie de urmarit in 2012

17/01/2012

5 bloguri cu si despre medici de familie de urmarit in 2012

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/5-bloguri-cu-si-despre-medici-de-familie-de-urmarit-in-2012/

Pacienti, reguli, publicatii medicale, hartogarie, conferinte, cursuri, citit, mult citit, familie, prieteni, pasiuni, evenimente interesante, exprimare de opinii, acestea sunt cateva dintre componentele vietii unui medic de familie din Romania. Desi de cele mai multe ori suntem definite strict prin meserie, de fapt suntem mult mai mult de atat. Fiecare dintre noi este un om interesant ce merita atentie si consideratie. Dar, in multe cazuri, cel mai bine relationam cu cei cu care avem ceva in comun. Si cum munca ne ocupa cea mai mare parte din viata active, cine altfel decat un alt medic de familie sa inteleaga mai bine ce se intampla in domeniu, in lume, in viata de zi cu zi.

Medicii de familie se muta online. O fac prin cursurile care ii apropie de Internet, prin comunitatile din care fac parte, dar si prin propriile bloguri pe care isi exprima pareri, impartasesc noutati, arata lumii ce lucruri interesante se pot face dupa serviciu. Sa publici onlne ia timp, necesita pasiune, si ceva tehnici noi pentru care sa iti faci timp sa le inveti. Noi am facut o lista cu cele mai interesante 5 bloguri ce tin de medicina de familie si va invitam, alaturi de noi, sa le urmariti cu atentie in 2012!

Medic de familie

Prezent in online de patru ani, blogul Medic de familie isi propune, asa cum se marturiseste din descrierea publica, sa raspunda unor intrebari ce doar par simple: ce face medicul de familie, de ce avem nevoie de el si cam ce obligatii are? Blogul, declarat independent, isi propune sa informeze, tinand medicii de familie si pacientii la curent cu ultimele noutati, sa ii sustina pe doctorii care aleg aceasta cariera, sa le observe meritele si sa le sustina eforturie.

Cum spuneam, blogul se adreseaza atat pacientilor, cat si medicilor de familie, iar fiecare articol nou merita citit!

Blogul Otiliei

O publicatie online definita prin creatie litarara, umor si inspiratie, Blogul Otiliei ii apartinei medicului de familie Otilia Tiganas. Este o dovada de necontestat ca pasiunea pentru munca nu e unica si ca medicii in general sunt poeti si scriitori extrem de interesanti.  Pe Blogul Otiliei veti gasi informatii actuale filtrate prin creativitatea Otiliei Tiganas si exprimate altfel decat in purul stil al stirilor, detalii despre creatiile literare ale autoarei (va recomandam si recenzia cartii „Femeia cu sapte palarii” a autoarei blogului) si multe altele.

Medic de familie Blog

Publicat de Daniela Simion, medic de familie, rezident pe Gastro, cu experienta dubla, si la noi, si in Franta, Medic de familie Blog imbina perfect utilul cu placutul. Poze interesante, jurnal de vacanta, o multime de informatii ce tin de medicina si sanatate in general, dar si de experienta de medic de familie, toate se regasesc in acelasi loc cald.

Adrian Grom

Dincolo de practicarea meseriei sale si publicarea de articole pe FormareMedicala.ro, Adrian Grom blogareste hai hui. Filme, carti, muzica, istorie, etica, medicina de familie si viata de zi cu zi care vine cu aceasta profesie, toate sunt explorate si privite din unghiurile  si prezentate in stilul unic al bloggerului Adrian Grom. De curand a ales si un nou look pentru blogul personal, si tinem sa ii transmitem pe aceasta cale ca ne place tare mult! Arata bine, navigarea e facila, si cam atat, ca posturile ne placeau si inainte!

Blog Medical

Elena Calvinia Popescu este medicul de familie din spatele Blogului Medical, o publicatie ce se mandreste cu oferirea de sfaturi online direct de la medicul de familie.  Este un model demn de urmat de comunicare online cu pacientii existenti si cei potentiali, cu un design simplu si modern, cu informatii multe si extrem de utile.

Acestea sunt cele mai interesante 5 bloguri ale medicilor de familie identificate de noi si pe care va invitam sa le cititi in 2012. Daca ati mai descoperit alte bloguri interesante sau sunteti autorul unuia, nu ezitati sa ne spuneti despre el!

Ne dorim ca numarul lor sa creasca, la fel sa se intample si cu comunitatile online ale medicilor de familie, pentru ca impartarsirea de impresii, sfaturi, noutati si experiente este benefica pentru toti cei din acest domeniu.

Autor: Alina Popescu

2 Comentarii

  1. lidia adam says:

    buna
    acum 5 ani am avut probleme cu amigdalitele si am fost nevoita sa fac operatie…inca de atunci am probleme cu nasul…de 5 ani imi tot curge si se infunda…problema cu nasul a aparut dupa operatia de amigdalite..poate nu amigdalitele sunt principala problema…am fost la medic si mi’a facut toate controalele si rezultatul a fost ca am sinusurile inflamate si am pete rosii pe ele..mi’a dat o reteta cu 2 tipuri de pastile…am tinut tratamentul dar fara rezultat..ideea ca el mi’a spus ca e posibil sa fie alergie de la par de caine…pentru ca de’a lungul anilor am avut destui catei in grija:D…ca sunt in preajma cateilor sau nu nasul mi’e infundat mai mereu..doar cu niste picaturi nazale mai pot respira in voie…mersi si astept mesaje de la voi

  2. Catalina says:

    Am mai gasit medici de familie si pe http://www.medicifamilie.ro, care este un portal dedicat acestora cu un singur medic pe localitate/oras si este cat de cat nou facut !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: