43.000 de doze de vaccin AstraZeneca au iesit din perioada de valabilitate si au fost carantinate

01/07/2021

43.000 de doze de vaccin AstraZeneca au iesit din perioada de valabilitate si au fost carantinate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/43-000-de-doze-de-vaccin-astrazeneca-au-iesit-din-perioada-de-valabilitate-si-au-fost-carantinate/

Aproximativ 43.000 de doze de vaccin anti-Covid AstraZeneca au iesit din perioada de valabilitate si au fost carantinate, in asteptarea unor informatii suplimentare, potrivit medicului militar Valeriu Gheorghita.

“Ieri, 30 iunie, au iesit din perioada de valabilitate circa 43.000 de doze de vaccin de la compania Oxford-AstraZeneca, sunt sapte loturi diferite. Am luat decizia de a carantina si de a nu intra in procesul de distrugere, tocmai pentru ca se asteapta date suplimentare vizavi de perioada de stabilitate. Ca atare, aceste doze sunt carantinate, ele nu sunt distruse si daca in perioada urmatoare producatorul ne pune la dispozitie date care sa certifice o stabilitate pe termen lung sau mai lunga de sase luni – date care sa fie autorizate de Agentia Europeana a Medicamentului si in baza recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii – este foarte posibil sa avem aceasta prelungire a perioadei de valabilitate”, a declarat, joi, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita.

Toate dozele care au depasit perioada de valabilitate au fost retrase sau sunt in procedura de retragere din centrele de vaccinare. Acestea sunt carantinate la nivelul directiilor de sanatate publica si la nivelul centrelor regionale de depozitare.

Etichete: doze de vaccin anti-covid, doze de vaccin astrazeneca, termen de valabilitate doze de vaccin

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ambulantierii solicita 1000 de posturi suplimentare si reaplicarea Legii 5/ 2021

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Daniel Coriu: Hepatitele reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie