Stiri medicale

33 de medici sanctionati de CMR in 2014

Data ultimei actualizari: 30/03/2015

mediciPe parcursul anului 2014, Comisia Superioara de Disciplina din cadrul Colegiului Medicilor, a sanctionat 33 de medici.

In cazul a doi dintre medici s-a aplicat masura interdictiei de exercitare a profesiei sau a altor activitati medicale pentru trei si respectiv sase luni.

Pe parcursul celor 12 luni ale anului trecut, Comisia a analiza 192 de cazuri si a adoptat 178 decizii, avand alte 70 de cauze pe rol, potrivit raportului prezentat la sfarsitul saptamani trecute.

Analiza a relevat ca cele mai multe dintre reclamatii au vizat specialitatile: chirurgie -30, medicina de familie/ medicina generala -20 si obstetrica-ginecologie, motiv pentru care s-au aplicat sanctiuni in 33 de cazuri, iar 145 de cauze nu au fost sanctionate.

Dintre cei 33 de medici sanctionati, 14 au primit mustrare, 12 – avertisment, patru – vot de blam, doi – amenda (un medic – 300 de lei, altul tot atat dar cu obligatia de a urma cursuri de perfectionare) si doi au primit interdictia de a exercita profesia sau alte activitati pentru trei, respectiv sase luni, in ultimul caz fiind de asemenea impusa obligatia de a urma cursuri de perfectionare.

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.