3000 de pacienti si nici 10 medici pentru ei

24/07/2015

3000 de pacienti si nici 10 medici pentru ei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/3000-de-pacienti-si-nici-10-medici-pentru-ei/

Meniningocelul sacrat anterior gigant – dubla interventie chirurgicala la o pacienta de 34 de aniIn Romania, in prezent sunt circa 3000 de pacienti cu grefe functionale de diferite organe, dar nu avem nici macar 10 medici care sa se ocupe de monitorizarea acestora.

Pentru a veni in sprijinul pacientilor, dar si al medicilor care nu au timp fizic sa acorde atat cat este nevoie pentru fiecare pacient, Asociatia Transplantatilor din Romania organizeaza, in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia, pentru al doilea an consecutiv „Scoala de vara a pacientilor cronici”, eveniment care are la baza conceptul de management integrat al pacientului cronic cu insuficienta functionala de organ vital. Acesta se va desfasura in perioada 25 – 31 iulie, cu participarea a 100 de pacienti de toate varstele si cu toate tipurile de transplant. Activitatile sunt organizate pe ateliere – „medica”, psihologie, nutritie, comunicare, kinetoterapie, educatie fizica – conduse de specialisti.

“Este foarte important pentru noi, pacientii cu transplant, sa fim educati in a convietui cu starea noastra medicala cronica, sa stim ce sa facem cand apare o schimbare si sa nu ne panicam cand se intampla sa ni se modifice starea de sanatate in rau. Este important de asemenea, sa stim ca este bine sa combatem sedentarismul si sa ne hranim sanatos. Avem prilejul la Scoala de vara a pacientilor cronici sa punem intrebari pe care nu le putem pune in alte imprejurari, sa aflam lucruri noi si sa impartasim experiente intre noi”, a subliniat Gheorghe Tache, presedintele Asociatiei Transplantatilor din Romania.

Acest eveniment este sustinut si de primaria  Municipiului Mangalia.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: