30% din medicii tineri nu isi fac meseria din pasiune, iar tot mai multi sunt nefericiti

20/08/2014

30% din medicii tineri nu isi fac meseria din pasiune, iar tot mai multi sunt nefericiti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/30-din-medicii-tineri-nu-isi-fac-meseria-din-pasiune-iar-tot-mai-multi-sunt-nefericiti/

Anemia prin deficit de fier la adolescentă şi la femeia înainte de menopauzăFoarte multi tineri se inscriu la Facultatea de Medicina fara a se informa in prealabil despre ce inseamna cu adevarat meseria de medic, considera profesorii de la Universitatea de Medicina “Carol Davila”, Bucuresti. Din aceasta cauza, 40% dintre tinerii medici nu-si fac meseria cu pasiune, explica dr. Catalina Tudose, profesor la UMF Bucuresti, conform mediafax.ro.

Dr. Catalina Tudose: Tinerii nu aleg in cunostinta de cauza sa urmeze medicina

Dr. Catalina Tudose considera ca tinerii nu sunt informati, sfatuiti si consiliati inainte de a se inscrie la facultatea de Medicina.

In aceste conditii, atunci cand ajung sa practice meseria in unitatile medicale, isi dau seama ca diferenta intre partea teoretica, intre asteptari si realitate, partea practica, este foarte mare.

Tot mai multi medici tineri sunt nefericiti

Dr. Catalina Tudose a explicat ca nefericirea absolventilor de Medicina este o urmare a confruntarii dupa facultate cu un salariu mic si cu faptul ca meseria lor nu este valorizata de societatea romaneasca.

“Eu la specialitate le spun sa se gandeasca, daca nu iubesc oamenii, sa facă altceva – laborator, statistica, management. Pentru ca daca n-ai intelegere pentru suferinta, este ca si cum te-ai face preot si tu nu stii cum sa ajungi mai repede la meci, adica vine omul sa se logodeasca si tu ii spui ca ai o treaba. Trebuie sa ai vocatie”, a explicat Catălina Tudose.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial