30.000 de persoane sufera de sindrom Down in Romania

19/03/2014

30.000 de persoane sufera de sindrom Down in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/30-000-de-persoane-sufera-de-sindrom-romania/

Virusul sincitial respirator la copii – Simptome si preventieIn Romania exista 30.000 de persoane diagnosticate cu sindromul Down. Persoanele cu sindromul Down se confrunta cu afectarea dezvoltarii fizice si intelectuale normale. Specialistii considera ca o sarcina la o varsta mai inaintata a mamei creste riscul unui copil cu sindrom Down.

Ziua Mondiala a Sindromului Down – 21 martie

Data de 21 martie este considerata la nivel mondial Ziua Sindromului Down. Manifestarile organizate au scopul de a atrage atentia asupra cazurilor inregistrate de Sindromul Down in Romania si, nu in ultimul rand, de a arata sustinerea persoanelor afectate si a familiilor acestora.

In Romania, pe 21 martie 2014, Asociatia Angels Down Friends vor organiza o serie de evenimente sub sloganul “Sanatatea si starea de bine – Acces si egalitate pentru toti”.

Dificultati medicale in sindromul Down

Pentru a marca Ziua Mondiala a Sindromului Down, va fi organizata o conferinta in care specialistii vor prezenta care sunt cele mai mari dificultati ale persoanelor cu sindromul Down.

Un pacient cu sindromul Down are un risc major de afectiuni ale inimii, probleme de vedere, infectii sau leucemie. In acelasi timp, copiii cu sindromul Down se pot confrunta cu afectiuni mentale si probleme emotionale.

Lansare carte “Cancerul, dragostea mea”

Manifestarea va fi marcata si de lansarea cartii “Cancerul, dragostea mea”, scrisa de un parinte care are un copil cu sindromul Down.

Lansarea cartii va fi urmata de un moment artistic realizat chiar de copii cu Sindrom Down alaturi de voluntarii Asociatiei Angels Down Friends din cadrul Colegiului National “I.L.Caragiale”.

Autor: Agerpress

4 Comentarii

 1. Valentina Filip says:

  Buna seara,

  Va multumim ca ati preluat stirea. Avem rugamintea sa modificati cuvantul “bolnavi”, deoarece sindromul Down nu este o boala, iar acest apelativ este jignitor pentru parintii acestor copii. Sindromul Down este o condiție genetică, iar a avea sindrom Down nu înseamnă că ești bolnav sau că ai o suferință.

  Va multumesc anticipat!

  • Anamaria Blanaru says:

   Buna ziua. Va multumim pentru interventie. Va informam ca am realizat modificarile sugerate in stirea publicata.Nu a fost in intentia noastra sa aducem neplaceri nimanui.
   Va multumim

 2. eu says:

  eu as vrea pe viitor stimata sau stimabilul care scrie asemenea stire de 2lei sa se si semneze…nu de alta dar sa stiu si eu pe cine intreb:daca copilul meu nu e bolnav dar are Sindrom Down cum facem??ca nu intra in generalizarea”bolnavii cu Sd”!!!

  • Anamaria Blanaru says:

   Buna ziua. Stirea in cauza a fost preluata de pe agerpres.ro, de aceea nu am semnat articolul si doar am sugerat sursa. Ne cerem scuze daca o anumita exprimare din articol, pe care de altfel am si modificat-o, a fost improprie.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19