244 de elevi si 329 angajati din invatamant, confirmati cu noul coronavirus de cand a reinceput scoala

12/02/2021

244 de elevi si 329 angajati din invatamant, confirmati cu noul coronavirus de cand a reinceput scoala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/244-de-elevi-si-329-angajati-din-invatamant-confirmati-cu-noul-coronavirus-de-cand-a-reinceput-scoala/

Ministerul Educatiei a informat ca 244 de elevi si 329 de angajati ai unitatilor de invatamant au fost confirmati ca fiind infectati cu noul coronavirus SARS-CoV-2 in perioada 8 – 11 februarie, ora 18:00.

Potrivit sursei citate, 171 de clase au activitatea suspendata.

“Incidenta cumulata in randul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului II (un caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mica decat in randul populatiei generale. Exista opt judete in care nu s-a inregistrat niciun caz de infectare in randul elevilor (Arges, Braila, Giurgiu, Neamt, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Valcea). Luand in considerare perioada de incubatie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate in scolile din Romania au la baza infectarea in saptamana premergatoare inceperii scolii”, transmite Ministerul Educatiei intr-o informare publica.

De asemenea, institutia mai subliniaza ca de o importanta majora sunt: triajul epidemiologic, mentinerea copiilor simptomatici la domiciliu si anuntarea medicului de familie.

Etichete: elevi confirmati cu noul coronavirus, profesori cu covid-19, teste covid in scoli

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: