200 de profesionisti in cardiologie pediatrica vor beneficia de specializari finantate din fonduri europene

11/06/2019

200 de profesionisti in cardiologie pediatrica vor beneficia de specializari finantate din fonduri europene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/200-profesionisti-in-cardiologie-pediatrica-vor-beneficia-de-specializari-finantate-din-fonduri-europene/

5 milioane euro din fonduri europene vor fi alocate prin intermediul Programului Operational Capital Uman (POCU) pentru specializari de care vor beneficia peste 200 profesionisti in cardiologie pediatrica din Romania.

Autoritatea de Management pentru pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU), din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, a lansat in consultare publica ghidul solicitantului „Competente pentru competitivitate in domeniul cardiologiei pediatrice -boli cardiovasculare, chirurgie si ATI”.

Finantarea specializarii profesionistilor din domeniul cardiologiei pediatrice are loc in contextul in care malformatiile cardiace la copii reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze de mortalitate in primul an de viata al nou-nascutilor.

Finantarea din fonduri europene reprezinta una dintre solutiile noastre pentru imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu afectiuni cardiovasculare. Ne dorim sa asiguram suficient personal medical – medici si asistente specializate – care sa aiba grija de copiii cu astfel de afectiuni, a declarat domnul Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Fondurilor Europene, intr-un comunicat remis de Ministerul Fondurilor Europene.

Continut educational:

Apelul POCU va asigura formarea a cel putin 200 medici si asistenti medicali care lucreaza in spitale din regiunile mai putin dezvoltate ale tarii: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia.

Potrivit sursei citate, vor putea depune proiecte autoritatile de sanatate publica, institutele si institutiile medicale, cu competente in cardiologie pediatrica care indeplinesc urmatoarele conditii:

– au sectie/ compartiment de cardiologie pediatrica, chirurgie cardiovasculara copii, anestezie si terapie intensiva copii, bloc operator copii cu facilitati in vederea chirugiei pe cord deschis, laborator de cardiologie interventionala si cateterism cardiac, angiografie si electrofiziologie;
– au angajati cel putin: 3 medici cu experienta in chirugia cardiovasculara copii, 3 medici ATI cu experienta in anestezia si terapia intensiva cardiovasculara pediatrica, 4 medici cardiologi pediatri/ cu competenta in cardiologia pediatrica, 1 cardiolog cu competenta in cardiologie interventionala pediatrica.

Ghidul solicitantului este publicat AICI.

Propunerile si sugestiile pe marginea documentelor supuse consultarii publice pot fi trimise la e-mail consultare.pocu@fonduri-ue.ro, pana la data de 18 iunie 2019.

Etichete: cardiologie pediatrica, Programului Operational Capital Uman, finantari fonduri europene

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid