20 mai – termenul de transpunere a Directivei privind produsele din tutun in legislatia nationala

03/02/2016

20 mai – termenul de transpunere a Directivei privind produsele din tutun in legislatia nationala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/20-mai-termenul-de-transpunere-a-directivei-privind-produsele-din-tutun-in-legislatia-nationala/

tutunIn data de 2 februarie 2016, a avut loc la Guvern reuniunea Comitetului director din cadrul Comitetul interministerial pentru coordonarea politicilor si actiunilor aferente produselor din tutun si produselor conexe.

 In cadrul reuniunii au fost discutate observatiile tuturor institutiilor implicate si ale industriei de profil cu privire la proiectul de Lege privind stabilirea conditiilor pentru fabricare, prezentare si vanzare a produselor din tutun si a produselor conexe.

Astfel, s-au luat urmatoarele decizii:

– S-a incheiat activitatea Comitetului director referitoare la  problematica transpunerii Directivei 2014/40/UE privind apropierea actelor cu putere de lege si a actelor administrative ale statelor membre in ceea ce priveste fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe in legislatia nationala.

– Termenul de transpunere a Directivei 2014/40/UE in legislatia nationala este data de 20 mai 2016.

– Luni, 08.02.2016, proiectul de Lege privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe va fi transmis, spre avizare, tuturor institutiilor implicate.

–  Incepand cu data de 08.02.2016 vor fi puse la dispozitia reprezentantilor industriei de profil, prin Secretariatul tehnic al Comitetului interministerial, informatiile  complete, necesare industriei de profil pentru conformarea productiei, respectand prevederile Directivei 2014/40/UE.

– Proiectul de act normativ va fi prezentat in sedinta de Guvern din data de 17.02.2016.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza