Ziua in care spunem RESPECT pentru toti medicii de familie

19/05/2020

Ziua in care spunem RESPECT pentru toti medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/19-mai-ziua-in-care-spunem-respect-pentru-toti-medicii-de-familie/

Ziua Mondiala a Medicilor de Familie (19 mai) este sarbatorita anul acesta pentru a 10-a oara. Ea a fost declarata zi mondiala de catre WONCA (organizatia mondiala reprezentativa pentru medicii de familie si medicii generalisti) si a devenit o zi emblematica pentru a evidentia rolul si contributia medicilor de familie in sistemele de ingrijire a sanatatii din intreaga lume, potrivit unei informari a conducerii Socoetatii Nationale de Medicina Familiei.

“Ziua Medicului de Familie este o ocazie minunata pentru recunoasterea importantei profesionistilor din medicina primara si o sansa de a semnala progresele inregistrate in medicina de familie si contributiile speciale ale medicilor de familie la nivel mondial”, precizeaza Dr. Dina Megeani, presedintele SNMF.

De obicei, in ultimul deceniu, Ziua Mondiala a Medicului de Familie era data la care Societatea Nationala de Medicina Familiei organiza manifestari stiintifice nationale de referinta.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Sindromul de burnout

Anul acesta, insa, pandemia COVID-19 a reorganizat agenda si principalele preocupari ale medicilor de familie se focalizeaza la nivelul cabinetelor de Medicina de Familie, unde se face front comun in linia intai de lupta impotriva virusului SARS-CoV-2.

“Mai mult sau mai putin recunoscute de autoritati, eforturile noastre sunt foarte bine primite de pacienti care au situat in topul increderii medicul de familie (conform unui sondaj dat publicitatii in aprilie 2020).SNMF ii felicita pe toti medicii de familie din Romania si le transmite incurajari si recunostinta”, a mai transmis Dr. Dina Mergeani in mesajul sau catre toti medicii de familie din Romania.

Etichete: ziua medicilor de familie, medicii de familie, cabintele de medicina familie, snmf, dr. dina mergeani

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Marius Hîrsescu says:

    Mulțumirile nu apără riscurile la care sunt supuși chiar cei din prima linie …. recompensele se duc la spitale !? . Rusine !!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava

Ghidul “Recomandari de vaccinare a pacientilor cu imunodeficiente de diverse cauze”, in dezbatere publica

Incidenta ridicata a cazurilor de Covid-19 in 15 judete din tara si in Capitala

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul