1.725 de cazuri de rujeola conformate si sapte decese

16/12/2016
1.725 de cazuri de rujeola conformate si sapte decese

1.725 de cazuri de rujeola conformate si sapte decese

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/1-725-de-cazuri-de-rujeola-conformate-si-sapte-decese/

rujeolaReprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca pana acum au fost confirmate 1.725 de cazuri de rujeola, fiind inregistrate sapte decese din cauza acestei boli.

“In acest moment, avem confirmate 1.725 de cazuri (de rujeola, n.r.). Sunt inregistrate sapte decese, iar in cazul unui al optulea deces nu a fost inca pus diagnosticul de confirmare. In acest moment sunt la Institutul Cantacuzino probe pentru analize si vom vedea in perioada urmatoare daca se confirma decesul din cauza rujeolei si pentru acest caz”, a declarat Valentin Popescu, purtator de cuvant la Ministerul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Pana acum, cazurile de rujeola au fost inregistrate in 32 de judete, cele mai multe in Arad (454), Mures (238) si Timis (240).

In urma epidemiei, Ministerul Sanatatii impreuna cu experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ai UNICEF si de la Institutul de Sanatate Publica vizeaza o serie de masuri pentru scaderea varstei de vaccinare.

“Aceste masuri privesc scaderea varstei de vaccinare la 9 luni, pentru ca o caracteristica a acestei epidemii de rujeola este ca afecteaza copiii sub un an, iar pentru copiii cu varsta intre cinci si noua ani, care nu au o a doua doza de vaccin, ei sunt chemati la vaccinare. Chiar in acest moment medicii de familie fac catagrafierea acestor copii, vaccinul se distribuie catre medicii de familie si vaccinarea se poate face. Sunt suficiente doze de vaccin pentru aceasta afectiune. Sunt peste 300.000 de doze disponibile la nivel national care vor fi distribuite catre medicii de familie acolo unde este nevoie”, a mai precizat Valentin Popescu, conform Agerpres.

Mesajul Ministerului Sanatatii catre parinti este sa mearga la medicul de familie si sa-si vaccineze copiii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: