Stiri medicale

Sfatuiti-va pacientii sa nu rateze masa de dimineata! Iata de ce

Data ultimei actualizari: 24/07/2013

masadedimineataConform dr. Leah Cahill, de la Harvard School of Public Health, barbatii care nu iau micul dejun se confrunta cu 27 % mai multe riscuri de a suferi o criza cardiaca sau de a muri din cauza insuficientei coronariene decat cei care iau o gustare dimineata.

”Nerespectarea micului dejun poate atrage unele riscuri, precum obezitate, hipertensiune, nivel mare al colesterolului si diabet, ceea ce poate duce cu timpul la o criza cardiaca” a declarat dr. Cahil.

Studiul, desfasurat intre 1992 si 2008 a fost efectuat pe un numar de aproape 27.000 de barbati, cu varste intre 45 si 82 de ani, care au acceptat sa participe la un sondaj privind alimentatia si consecintele sale asupra sanatatii.

Barbatii inclusi in studiu care nu luau micul dejun erau mai tineri si deseori fumatori, lucrau cu norma intreaga, erau celibatari, cu mai putina activitate fizica si consumau deseori mai mult alcool.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.