Stiri medicale

Regulamentului privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor

Data ultimei actualizari: 18/04/2013

Ministerul Sanatatii a suspus  dezbaterii publice un proiect de act normativ privind modificarea si completarea anexei nr.1 la Ordinul ministrului sanatatii nr. 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar.

Potrivit unei prime modificari aparute in anexa la ordin, medicii sefi de sectie, de laborator sau de serviciu medical au un program de 7 ore zilnic. De asemenea, o alta reglementare prevazuta de noul proiect normativ se refera la consultatiile interdisciplinare pentru pacientii internati in spitale. Astfel,art(2) prevede :”consultatiile interdisciplinare se acorda la recomandarea medicului curant aprobata de medicul sef sectie, medicul coordonator al compartimentului medical sau, dupa caz, a directorului medical”, iar articolul(3) arata ca : “medicii sef de sectie/sef de laborator sau, dupa caz, directorul medical au obligatia de a coordona si controla acordarea cu prioritate a consultatiilor interdisciplinare”.

Pentru a vizualiza intregul proiect normativ apasa aici

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.