Stiri medicale

Reglementarea programului de vizite in spitale

Data ultimei actualizari: 15/01/2013

In luna decembrie a anului trecut, Ministerul Sanatatii a reglementat programul de vizite al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice.

Astfel, programul de vizita al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice se realizeaza de luni pana vineri in intervalul orar 15,00 – 20,00, iar in zilele de sambata si duminica programul de vizita se realizeaza intre orele 10,00 – 20,00. Numarul de vizitatori pentru un pacient internat intr-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane şi pot fi vizitati maximum 2 pacienti in acelaşi timp.

Vizitarea pacientilor in sectiile/compartimentele de terapie intensiva este permisa zilnic doar membrilor familiei, respectiv parinti, copii, surori/frati, cu conditia ca vizita sa se faca individual sau cel mult doua persoane, cu respectarea procedurilor interne.

Ordinul mai prevede ca sectiile/compartimentele de terapie intensiva sa aiba obligatia de a avea un numar de telefon prin care se asigura informarea familiei de catre medicul curant sau medicul de garda despre starea si evolutia pacientului, de care sa fie informati si apartinatorii.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.