Stiri medicale

Presedinte CFSMR: Solicitam salarii decente pentru ca la actualele salarii medicii sunt vulnerabili

Data ultimei actualizari: 26/05/2014

controale-in-spitaleVictor Esanu, presedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania (CFSMR), solicita pentru medici majorarea salariilor pentru a se evita astfel cazurile de coruptie din sanatate. Presedintele CFSMR a precizat ca la salariile actuale medicii sunt expusi si vulnerabili.

Presedintele CFSMR: Promisiunile pentru medici nu sunt clare

Victor Esanu a precizat ca medicilor li s-a promis o prima de stabilitate si acordarea unei parti din coplata incasata de la pacienti.

“Luna trecuta a fost ultima intalnire cu ministrul Sanatatii, intalnire in care am depus o serie de documente referitoare la salarizare, la garzi, la locul de munca. Asteptam un raspuns, dar trebuie sa treaca 30 de zile. Prin intermediul presei ministrul Sanatatii a anuntat ca lucreaza in acest moment la un proiect de stimulare a medicilor prin acordarea unei prime de stabilitate sau prin repartitia unei parti din coplata”, a precizat Victor Esanu.

Victor Esanu: O salarizare decenta ar tine medicii in tara

Presedintele CFSMR a explicat ca respectarea Legii Salarizarii ar duce la dublarea salariilor medicilor.

Reprezentantii medicilor doresc ca banii colectati din contributiile la sanatate sa intre direct in sistem si nu la bugetul de stat.

“In Romania, la un salariu mediu brut de 2.300 de lei, asta inseamna ca un doctor sa aiba 4.600 de lei la inceput de cariera. Asta ar insemna ca sistemul de sanatate sa aiba, din eforturi publice, 7% din PIB fata de 3,5% in prezent”, a precizat Victor Esanu.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.