Stiri medicale

Ministerul Sanatatii fata in fata cu sindicalistii de la Sanitas

Data ultimei actualizari: 08/10/2014

ministerul-sanatatiiMinisterul Sanatatii, fata in fata cu sindicalistii.

Ministrul Nicolae Banicioiu a avut o intalnire cu reprezentantii  Biroului Operativ al Federatiei SANITAS in care s-a pus problema identificarii unorm solutii viabile pentru viitorul sistemului.

“Dialogul social reprezinta o prioritate a mandatului meu. Inteleg nevoile profesionistilor din sistem si sunt un sustinator al dialogului permanent pentru identificarea solutiilor care sa rezolve aceste probleme”,a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

De altfel, conform unui comunicat de presa, Banicioiu a discutat cu sindicalistii  si alte teme de interes pentru sistem, precum: cresterea alocarii bugetare pentru domeniul Sanatatii, prevederile proiectului de Lege pentru modificarea si completarea Legii –cadru nr 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si identificarea unor solutii comunepentru recuperarea drepturilor salariale (tichete, sporuri si salarii).

Si, tot potrivit informarii de presa, Ministerul Sanatatii si Federatia Sanitas au sustinut masurile prin care circa 1200 medici de familie au fost scutiti de plata sumelor pentru acoperirea unor cheltuieli de administrare si functionare din centrele de permanenta realizate in perioada 28 mai 2008—1 iunie 2011.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.