Stiri medicale

Cand vor fi distribuite primele carduri de sanatate

Data ultimei actualizari: 19/11/2013

Pana la mijlocul anului viitor se preconizeaza ca va fi distribuita prima parte de carduri de sanatate, conform ultimelor declaratii ale lui Cristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Pana in prezent, au fost realizate 2,7 milioane de carduri.

50.000 de carduri de sanatate pe zi

Conform precizarilor presedintelui CNAS, realizarea cardurilor de sanatate este in graficul preconizat, fara intarzieri. In acest caz, acestea vor putea fi livrate populatiei la mijlocul anului viitor.

“Estimez ca undeva pana la mijlocul anului viitor ar trebui ca aceasta procedura sa se incheie cu contestatii, cu depunerea caietului de sarcini. Nu suntem deloc in intarziere”, a precizat Cristian Busoi.

In momentul in care va incepe distribuirea cardurilor de sanatate si anumite persoane nu vor putea fi gasite la adresa initiala, ca urmare a schimbarii de domiciliu, cardul se va intoarce la CNAS.

Dovada de asigurat prin cardul electronic

Cardul electronic de sanatate va avea un rol esential in monitorizarea platii serviciilor medicale de care vor beneficia asiguratii.

“Asa cum am anuntat, in toamna anului viitor, sa nu mai platim contravaloarea serviciilor medicale fara sa se fi facut dovada de asigurat altfel decat prin intermediul cardului electronic”, a precizat presedintele CNAS.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.