Stiri medicale

Autorului dietei Dukan i s-a interzis dreptul de a practica medicina

Data ultimei actualizari: 11/07/2013

Dieta Dukan. Lista site-uri. Isteria. ControversaDoctorului nutritionsit francez Pierre Dukan i s-a interzis dreptul de a practica in urma acuzarilor care i s-au adus in urma unui tratament pe care l-a recomandat unei paciente acum 40 de ani. Care a fost tratamentul gresit recomandat de unul dintre cei mai cunoscuti medici nutritiosnisti?

Care a fost tratamentul gresit

Unei paciente care dorea sa slabeasca, medicul nutritionist francez, cunoscut pentru propriul regim de slabire care ii poarta numele, i-a recomandat un medicament impotriva diabetului. Medicamentul in cauza este unul deosebit de controversat de vreme ce a fost asociat cu moartea a peste 1000 de persoane in Franta.

Afectiunile cauzate de tratamentul nutritionistului Pierre Dukan

Recomandarea medicamentului Mediator, produs de laboratoarele Servier, a fost facuta in anul 1971. In urma unui control medical, dupa ce medicamentul nu a mai fost produs, medicii au constat ca femeia sufera de o afectiune a valvelor cardiace.

Motivatia sanctiunii de interzicere a practicii

Medicului nutritionist Pierre Dukan i s-a interzis dreptul de a practica in intervalul 1-8 octombrie 2013 si plata a 6000 de euro ca plati de judecata.

Ordinul medicilor din Ile-de-France a considerat ca tratamentul dat pacientei de catre medicul Pierre Dukan a pus in pericol viata pacientei si i-a inselat increderea in actul medical. Decizia sa a fost catalogata ca deficitara din punctul de vedere al rigorii stiintifice.

In Franta, numarul medicilor care au fost sanctionati in urma prescrierii acestui medicament s-a ridicat la 115.

Aflati mai multe despre dieta Dukan si despre controversele ei aici.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

3 comentarii

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.