Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului

17/09/2019
Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului

Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-pentru-siguranta-pacientului/

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ziua de 17 septembrie, Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului cu scopul de a fi dezvoltate politici si practici privind siguranta pacientilor in toate Statele Membre OMS si pentru a actiona ca o forta majora pentru imbunatatirea sigurantei pacientilor in lume.

“In ultimii 2 ani am facut pasi importanti pentru cresterea sigurantei pacientului in unitatile sanitare. Impreuna cu profesionisti recunoscuti din domeniu am elaborat ghiduri si protocoale medicale care reprezinta baza practica si suportul pentru aplicarea medicinii bazate pe dovezi si imbunatatirea sistematica a prognosticului pacientilor tratati in sistem. Printre cele mai importante se numara ghidul de gestionare a sangelui pacientului in perioada pre-operatorie si ghidul privind siguranta pacientului in specialitatea anestezie – terapie intensiva (ATI). De asemenea, acreditarea periodica a unitatilor sanitare implica elaborarea si revizuirea procedurilor si protocoalelor medicale operationale, astfel incat, la nivel local, standardizarea parcursului pacientului in spital sa duca la reducerea erorilor, cresterea calitatii serviciilor medicale si, implicit, la cresterea sigurantei pacientului”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat MS.

Potrivit sursei citate, incepand de astazi, Ministerul Sanatatii demareaza, prin directiile de sanatate publica o Campanie de informare cu tema „Ingrijirile medicale in conditii de siguranta” .

Obiectivele campaniei sunt:

• informarea profesionistilor din sanatate asupra importantei ingrijirilor medicale in conditii de siguranta;
• constientizarea medicilor asupra necesitatii utilizarii corecte a tehnologiilor si instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse;
• informarea pacientilor si apartinatorilor acestora asupra importantei implicarii eficiente in ingrijirea lor in cursul terapiei.

Continut educational:

Campania cuprinde recomandari pentru pacienti in vederea administrarii unui tratament corect al pacientului, precum si informatii esentiale pentru profesionisti in vederea prescrierii unui tratament corect si pentru comunicarea cu acestia.

Utilizarea eronata a medicatiei afecteaza milioane de pacienti in intreaga lume, iar costurile financiare si economice cauzate de neglijarea sigurantei pacientului reprezinta o povara financiara pentru toate sistemele de sanatate.

Implicarea crescuta a pacientilor pe parcursul tratamentului este esentiala in serviciile de asistenta primara si ambulatorie.

Etichete: ziua mondiala pentru siguranta pacientului, tratament corect, ingrijiri medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: