Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului

04/02/2015

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-cancerului/

Papilomavirusurile umane (HPV) si bolile pe care le producPreventia, depistarea precoce si tratamentul corect sunt o parte dintre metodele de combatere a cancerului.  Acesta este mesajul general al zilei de astazi, al Zile Mondiale de Lupta Impotriva Cancerului.

Miercuri, 4 februarie, este Ziua Mondiala de Lupta impotriva acestei boli. Asociatiile de pacienti propun campanii de informare si programe de depistare precoce a mai multor forme de cancer.

“Mesajul nostru este inceperea de urgenta a screeningului pe formele cu o incidenta mare de cancer: bronhopulmonar, cancer mamar, prostata, melanom malign, pentru ca noi nu ne dorim sa ingrosam randurile noastre cu noi diagnosticati. Ei trebuie depistati in faza incipienta, pentru a avea o sansa la viata” , a transmis Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia.

Peste 100.000 de romani sufera de diferite tipuri de cancer. Anul trecut, numarul celor inclusi in tratament cu molecule scumpe a crescut cu 1.500 fata de 2013.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: