Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului de san

01/10/2021
Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului de san

Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului de san

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-cancerului-de-san/

Anual, la data de 1 octombrie, este marcata Ziua luptei impotriva cancerului de san. Scopul manifestarilor prilejuite de aceasta ocazie este acela de creste gradul de constientizare cu privire la aceasta maladie.

Societatea Europeana de Oncologie Medicala (European Society for Medical Oncology), estimeaza ca o femeie din opt va dezvolta cancer de san in timpul vietii.

In 70% din cazuri, supiciunile apar in urma autoexaminarii, insa important de retinut este ca nu toti nodulii sunt detectabili la atingere, de aceea medicii recomanda efectuarea regulata a mamografiilor sau a ecografiilor mamare.

Potrivit Institutului Oncologic Bucuresti, aproape 6.000 de cazuri noi de cancer de san sunt diagnosticate anual in Romania. Din pacate, multe femei ajung la medic destul de tarziu, de aceea mortalitatea din aceasta cauza este destul de ridicata in tara noastra,

In Romania, Ziua luptei impotriva cancerului de san a fost marcata pentru prima data in anul 2014.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca a creat un grup de sprijin pentru pacientele diagnosticate cu cancer de san.

“Daca ati fost diagnosticata cu cancer mamar, nu sunteti singura! O intreaga echipa de profesionisti este alaturi de dumneavoastra. Cu toate acestea provocarile sunt multiple si diferite. Va asteptam sa va alaturati grupului de suport online si IMPREUNA vom reusi sa facem ordine in avalansa de informatii, emotii si necunoscut. Grupul este facilitat de psiholog clinician principal Florina Pop si este dedicat tuturor pacientelor cu cancer mamar care se tratateza in Institutul Oncologic Prof.Dr. I. Chiricuta.”, scrie intr-o informare a IOCN.

Etichete: cancer de san, cancer la san, cancer mamar

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: