Ziua Mondiala a Vederii | Iubeste-ti ochii

13/10/2022
Ziua Mondiala a Vederii | Iubeste-ti ochii

Ziua Mondiala a Vederii | Iubeste-ti ochii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-vederii-iubeste-ti-ochii/

Marcata anual in cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie, Ziua Mondiala a Vederii (#WorldSightDay) este celebrata in acest an pe data de 13 octombrie. Tema camaniei este #LoveYourEyes”, dupa o campanie incununata de succes in 2021, potrivit site-ului Agentiei Internationale pentru Prevenirea Orbirii (IAPB), Iapb.org.

Campania “Love Your Eyes”(“Iubeste-ti ochii!”) incurajeaza persoanele din intreaga lume sa acorde prioritate propriei sanatati oculare, militand in acelasi timp pentru o ingrijire a ochilor accesibila si disponibila in intreaga lume, relateaza si Agerpres.

Ziua Mondiala a Vederii este o zi speciala de constientizare, la nivelul comunitatii internationale, a deficientelor de vedere, cu scopul de a atrage atentia asupra celor care sufera de probleme oculare sau care se confrunta cu lipsa totala a vederii, precum si asupra celor care au nevoie de ajutor.

Creata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in colaborare cu Agentia Internationala pentru Prevenirea Orbirii, #WorldSightDay este marcata printr-un numar mare de evenimente la nivel mondial, care pun accent pe ingrijirea vederii si prioritizarea sanatatii ochilor.

Etichete: ochii, vederea, ziua mondiala a vederii, sanatatea ochilor

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: