Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului: Multumiri personalului medical pentru implicare si munca depusa

17/09/2020

Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului: Multumiri personalului medical pentru implicare si munca depusa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-sigurantei-pacientului-multumiri-personalului-medical-pentru-implicare-si-munca-depusa/

Tema care marcheaza Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului din acest an este „Siguranta Profesionistilor in Sanatate: o prioritate pentru siguranta pacientului”, sub sloganul „Profesionisti in sanatate in siguranta, pacienti in siguranta”.

Aceasta zi reprezinta un prilej de constientizare din partea publicului si implicare a acestuia pentru cresterea globala a intelegerii si solidaritatii, care sa conduca la actiuni comune in vederea promovarii sigurantei pacientului, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

“Pandemia cu virusul Sars-CoV-2 a dezvaluit provocarile uriase si riscurile pentru lucratorii in sanatate. Multumesc, inca o data, personalului medical pentru implicare si munca depusa, in special in aceasta perioada. Urez sanatate celor 2900 colegi care au nevoie de asistenta medicala fiind infectati cu noul coronavirus. Gandul meu se indreapta si catre familiile celor care au pierdut lupta”, a declarat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

In aceasta perioada, ca o conditie prealabila pentru asigurarea sigurantei pacientilor, Ministerul Sanatatii mai precizeaza ca a luat masurile necesare si a demarat actiuni urgente de investitii pentru pregatirea unitatilor sanitare in vederea ingrijirii pacientilor infectati cu Coronavirus – Covid-19, dar si pentru asigurarea sigurantei personalului medical.

Etichete: ziua mondiala a sigurantei pacientului, siguranta profesionistilor din sanatate, siguranta personal medical pandemie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin

Compania Gilead Sciences anunta numirea directorului general pentru Romania

Octavian Jurma: In Romania, minorii sunt mai vulnerabili la COVID-19 decat media europeana

Arafat, despre certificatul verde Covid: Aceasta hotarare n-a impus restrictii

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid