Ziua Mondiala a Sanatatii | Medicii din Timisoara vor oferi consultatii oamenilor strazii

06/04/2023
Ziua Mondiala a Sanatatii | Medicii din Timisoara vor oferi consultatii oamenilor strazii

Ziua Mondiala a Sanatatii | Medicii din Timisoara vor oferi consultatii oamenilor strazii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-sanatatii-medicii-din-timisoara-vor-oferi-consultatii-oamenilor-strazii/

Zeci de medici de diferite specialitati din cadrul Spitalului Judetean Timisoara vor merge la un azilul de noapte, unde vor oferi consultatii si asistenta medicala oamenilor strazii.

In functie de situatie, doctorii vor face recomandari pentru cardiologie, medicina interna, pneumologie, neurologie, oftalmologie si endocrinologie.

Potrivit unui comunicat de presa, la caravana medicala ‘Impreuna pentru Viata’, care va marca si Ziua Mondiala a Sanatatii, vor lua parte 30 de medici cu grade profesionale distincte, de la rezidenti la profesori.

In anul 2018, actualul manager al spitalului, Dr. Dorel Sandesc, stabilea programul primei caravane medicale, cu o echipa organizata la nivelul Spitalului Judetean Timisoara de Asociatia pentru ATI ‘Aurel Mogoseanu’, relateaza Agerpres.

Atunci, 30 de medici urcau spre Inelet, un catun izolat din Muntii Cernei. Doua zile, medicii au campat sau au dormit in masini si au fost alaturi de oamenii locului i-au consultat, le-au daruit medicamente si orice ajutor de care acestia au avut nevoie.

Ulterior, in fiecare an, echipa medicala a mers prin satele din Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Timis, Sibiu si Valcea. In pandemie, echipa a devenit model inspirator pentru multi medici din tara prin actiunile de vaccinare intensiva in localitatile greu accesibile si prin maratonul vaccinarii de la Timisoara.

Etichete: spitalul judetean timisoara, dr dorel sandesc, ziua mondiala a sanatatii,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: