Ziua Mondiala a Sanatatii | Ciuca: Sanatatea romanilor nu poate si nu trebuie sa astepte

07/04/2022

Ziua Mondiala a Sanatatii | Ciuca: Sanatatea romanilor nu poate si nu trebuie sa astepte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-sanatatii-ciuca-sanatatea-romanilor-nu-poate-si-nu-trebuie-sa-astepte/

Sanatatea reprezinta un factor major pentru starea de bine a fiecaruia dintre noi, dar si un indicator important al capacitatii de dezvoltare a societatii in care traim, spune premierul Nicolae Ciuca, joi, de Ziua Mondiala a Sanatatii.

“Acest lucru s-a vazut in cei peste 2 ani de pandemie, in care oamenii din intreaga lume au avut de suferit din cauza unui virus care a curmat milioane de vieti, total imprevizibil si care a generat nu doar o criza sanitara mondiala, ci si o criza economica, ale carei efecte vor fi resimtite mult timp de acum inainte. Pandemia pare acum sa se apropie de sfarsit si, potrivit celui mai probabil scenariu avansat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, severitatea COVID-19 se va diminua in timp. A fost o perioada foarte dificila, in care medicii si intreg personalul sanitar, alaturi de alte categorii profesionale, s-au implicat, de multe ori pana la epuizare, pentru sanatatea fiecarui pacient si pentru sanatatea publica. Eforturile lor au contribuit in foarte mare masura la depasirea celor 5 valuri pandemice de pana acum si le multumesc tuturor pentru aceasta.”, transmite premierul Ciuca.

Demnitarul considera ca foarte important pentru perioada urmatoare este adaptam permanent sistemul de sanatate la nevoile pacientilor si la cele mai noi standarde in materie de terapie si de siguranta, obiective pe care, subliniaza Ciuca, Guvernul le are in atentie inclusiv prin Programul de Guvernare si prin jaloanele si tintele pe care Romania si le-a propus in cadrul Componentei Sanatate a Planului National de Redresare si Rezilienta.

“Ne vom asigura ca investitiile in infrastructura spitaliceasca, in logistica medicala necesara si in pregatirea de specialitate a resursei umane din sistemul de sanatate se vor materializa la termenele pe care ni le-am asumat, pentru ca sanatatea romanilor nu poate si nu trebuie sa astepte, este un obiectiv prioritar.

Totodata, trebuie sa tinem cont de faptul ca problema sanatatii de suprapune cu multe alte tematici conexe altor domenii, fapt subliniat de altfel de sloganul „Planeta noastra – Sanatatea noastra” sub care Organizatia Mondiala a Sanatatii a ales sa se desfasoare anul acesta evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Sanatatii. Grija fata de mediu este un element important pentru sanatatea populatiei si o dovada de responsabilitate pe care ne-o asumam prin deciziile la nivelul politicilor pe care Guvernul le promoveaza, pentru ca o criza de mediu poate deveni in orice moment o criza de sanatate.”, a mai precizat prim-ministrul Romaniei.

In mesajului transmis de Ziua Mondiala a Sanatatii, seful Executivului a multumit medicilor si personalului medical.

“Perioada de pandemie a schimbat radical perceptia romanilor fata de sanatate, care au inceput sa devina mai atenti la factorii nocivi pentru sanatate, mai receptivi la abordarea unor comportamente si stiluri de viata sanatoase si de preventie – un semnal important privind prioritatile cetatenilor.

Am incredere in medici si in personalul din sistemul sanitar romanesc, care salveaza zilnic vieti sau le redau oamenilor sanatatea, ca isi vor continua cu succes misiunea in slujba vietii si le multumesc, inca o data, pentru aceasta!”, mai precizat premierul Nicolae Ciuca.

In 2022, tema Zilei Mondiale a Sanatatii este “Planeta noastra – Sanatatea noastra”, prilej cu care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atrage atentia la nivel global asupra actiunilor urgente necesare pentru a mentine oamenii si planeta sanatosi si pentru a promova o miscare de creare a societatilor, concentrata pe bunastare.

Etichete: ziua mondiala a sanatatii 2022, nicolae ciuca

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. POPA ANGELICA-MARIANA says:

    AVEM NEVOIE DE UN SISTEM DE SANATATE INTERN , CARE SA SE OCUPE DE SANATATEA PERSONALULUI MEDICAL , DE PREVENTIE SI DE INTRETINERE A STARII DE SANATATE.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: