Stiri medicale

Ziua Mondiala a Osteoporozei

Data ultimei actualizari: 19/10/2012

Vineri, 19 octombrie a.c. Asociatia pentru Prevenirea Osteoporozei in Romania (ASPOR) in parteneriat cu Societatea Romana de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice da startul manifestarilor dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012. Evenimentul din acest an va aduce impreuna pacientii cu osteoporoza, familiile acestora si cadrele medicale  implicate in abordarea acestei afectiuni. 

Astfel , la Crystal Pallace Ballrooms va avea loc o ampla conferinta la care isi dau intalnire 150 de specialisti din diferite ramuri ale medicinei: medicina de familie, reumatologie, endocrinologie, ortopedie, medicina interna, getriatrie, gerontologie, balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala.Totodata,sambata, 20 ocotmbrie a.c. vor fi persoanele diagnosticate cu osteoporoza, care pot participa gratuit, alaturi de familiile lor, la conferinta de informare medicala  sustinuta de lectori cu experienta in tratarea osteoporozei.Cei interesati pot efectua gratuit testari pentru masurarea riscului de fractura, precum si un  test de screening pentru determinarea densitometriei osoase cu ajutorul ultrasunetelor.Anul acesta, Ziua Mondiala a Osteoporozei, organizata sub egida IOF (Fundatia Internationala a Osteoporozei), se axeaza pe incidenta alarmanta a fracturilor osteoporotice, astfel ca motto-ul evenimentului este:„Opreste-te la una, fa din prima ta fractura –ultima!”

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.