Stiri medicale

Ziua Mondiala a Osteoporozei – 17 – 19 octombrie 2014

Data ultimei actualizari: 07/07/2014

Conferinta Regionala “Medicul de familie – Practician si Manager”Ziua Mondiala a Osteoporozei este marcata in acest an in perioada 17 – 19 octombrie 2014 in Bucuresti. Evenimentul este organizat de Houston NPA, in parteneriat cu Societatea Romana de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice (SROBMS) si Asociatia pentru Prevenirea Osteoporozei din Romania (ASPOR). Presedintele SROBMS, conf.dr. Daniel Grigorie, este coordonatorul stiintific al evenimentelor care marcheaza Ziua Mondiala a Osteoporozei.

Actiuni de Ziua Mondiala a Osteoporozei 2014

In perioada 17-18 octombrie 2014 va fi organizata o conferinta interdisciplinara pentru specialisti.

Principalele teme de discutie vizeaza preventia, diagnosticul, tratamentul si monitorizarea osteoporozei.

Conferinta este adresata medicilor de familie, medicilor specialisti in reumatologie, endocrinologie, recuperare medicala, BFKT, geriatrie si gerontologie, ortopedie sau medicina interna.

Evenimentul este adresat si medicilor rezidenti si studentilor.

Pe 18 octombrie 2014, va fi organizat un workshop adresat pacientilor cu osteoporoza in care acestia vor primi informatii despre stilul de viata recomandat de specialisti.

Pe 19 octombrie, are loc evenimentul “Miscarea impotriva osteoporozei”, care va cuprinde exercitii fizice pentru bolnavii de osteoporoza, testari gratuite pentru depistarea osteoporozei si evaluarea riscului de fractura (FRAX).

Pana pe 6 octombrie 2014, taxele de inscriere sunt reduse

Evenimentul este creditat EMC si EFC.

Taxele sunt cuprinse intre 75 si 170 lei, fiind reduse pana la data de 6 octombrie 2014.

Pentru mai multe informatii, consultati persoanele de contact Simona Oprea, simona.oprea@houston.ro,  0733.076.381;  Corina Stancu, corina.stancu@houston.ro, 021-317.09.43, 0723.856.179, sau pagina oficiala a evenimentului.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.