Ziua mondiala a hipertensiunii arteriale | Testari gratuite in Capitala

17/05/2019

Ziua mondiala a hipertensiunii arteriale | Testari gratuite in Capitala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-hipertensiunii-arteriale-testari-gratuite-in-capitala/

La data de la 17 mai se marcheaza Ziua mondiala a hipertensiunii arteriale (World Hypertension Day) pentru a incuraja cetatenii din intreaga lume sa previna si sa controleze tensiunea arteriala crescuta ce constituie principalul factor de risc al aparitiei bolilor cardiovasculare.

Potrivit Agerpres, aceasta zi este promovata incepand din anul 2005, de Liga Mondiala a Hipertensiunii (World Hypertension League – WHL), in parteneriat cu Societatea Internationala de Hipertensiune (International Society of Hypertension – ISH) si cu alte organizatii, potrivit www.whleague.org.

Definita ca o crestere a presiunii sangelui peste limita normala, care poate afecta inima, creierul, rinichii si ochii, hipertensiunea este numita ucigasul tacut, deoarece boala poate evolua fara simptome. Netratata, sau tratata necorespunzator, poate duce la invaliditate, infarct sau atac cerebral.

In Romania hipertensiunea reprezinta o problema de sanatate publica din cauza prevalentei sale crescute la populatia adulta.

Continut educational:

Potrivit celui mai recent studiu al Societatii Romane de Hipertensiune, efectuat in 2016, SEPHAR III (“Studiu Epidemiologic asupra Prevalentei Hipertensiunii Arteriale si a Riscului Cardiovascular in Romania”), in tara noastra hipertensiunea arteriala este cauza cea mai raspandita a bolilor cardiovasculare si este responsabila pentru 62% din totalul deceselor.

Societatea Romana de Hipertensiune este afiliata Societatii Europene de Hipertensiune si dezvolta programe de educare a populatiei, in vederea imbunatatirii gradului de informare privind hipertensiunea arteriala.

Astfel, de Ziua mondiala a hipertensiunii arteriale au loc, la Spitalul Floreasca. la sediul Centrului Medical Emerald, si la Spitalul Coltea intre orele 9.00-18.00, testari gratuite pentru masurarea tensiunii arteriale, EKG si consultatii, insotite de recomandari.

Etichete: hipertensiunea arteriala, protocoale medicale hipertensiune arteriala, ghid HTA

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CNAS: Precizari despre modul de lucru offline al furnizorilor de servicii medicale

Vulcanescu (CNAS): Nu consider ca ma fac vinovat de nefunctionalitatea platformei informatice

Dancila cere demisia directorului CNAS si a purtatorului de cuvant al institutiei

Ministrul Sanatatii, despre ‘pacientul acoperit’: Nu ne-am transformat in politie

Persoanele cu deficiente de auz, obligate sa-si echipeze masinile cu oglinzi mai mari