Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale 2013

17/05/2013

Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale 2013

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-hipertensiunii-arteriale-2013/

poza ziua mondiala a hipertensiunii arterialeIn Romania sunt peste 7 milioane de persoane care sufera de hipertensiune arteriala, conform raportului SEPHAR 2 – InfoHTA, nr. 1, iunie 2012. Alianta Romana de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) impreuna cu Fundatia Romana a Inimii (FRI) marcheaza Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale.

Sub sloganul „Ai grija de inima T.A. – ZI de ZI de ZI!”, ARCHA si Fundatia Romana a Inimii va invita sambata, 18 mai, in Piata Sfatului din Brasov si duminica, 19 mai, in Piata Constitutiei din Bucuresti, incepand cu ora 10.00, la evenimentele adresate cu precadere populatiei generale, unde medici specialisti cardiologi vor evalua gratuit riscul de boala cardiovasculara si vor masura tensiunea arteriala.

Cu aceasta ocazie, se vor organiza sesiuni educative pentru pacientii diagnosticati cu hipertensiune arteriala (HTA) pentru ca acestia sa devina, la randul lor, o sursa certificata de informare pentru alti pacienti – Campionii Inima T.A.

Romania are cei mai multi pacienti cu hipertensiune arteriala din Europa

In Romania numarul persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala se situeaza peste media europeana – unul din doi barbati si una din trei femei se confrunta cu aceasta afectiune. ARCHA isi propune un screening al populatiei, astfel incat sa cunoasca mai indeaproape dimensiunile hipertensiunii arteriale la nivelul tarii noastre. Pentru ca este nevoie de o reactualizare permanenta a datelor statistice, ARCHA dezvolta un program eficient de preventie a hipertensiunii arteriale.”, a declarat prof. dr. Dragos Vinereanu, presedinte al Aliantei Romane de Combatere a Hipertensiunii Arteriale

“Ne-am propus un extrem de curajos program care sa aiba ca rezultat o reducere de 10% a ratei de mortalitate cardiovasculara. Asta insemnand 15.000 de romani care ar putea fi salvati in fiecare an datorita unor masuri simple, care sunt puse in practica de catre populatie.” A mai subliniat si prof. dr. Dan Gaita, presedinte Fundatiei Romane a Inimii.

Alianta Romana de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) este o alianta intre societatile medicale cu preocupari in domeniul hipertensiunii arteriale (HTA). Scopul primordial al Aliantei este promovarea excelentei in domeniul diagnosticului si al tratamentului hipertensiunii arteriale, in vederea ameliorarii starii de sanatate a populatiei din Romania. Mai multe informatii pe www.archa.org.ro.  

Societatile membre ARCHA sunt:

  • Societatea Romana de Cardiologie (presedinte: conf. dr. Ioan Mircea Coman),
  • Societatea Romana de Diabet si Boli de Nutritie (presedinte: prof. dr. Maria Mota),
  • Societatea Romana de Gerontologie si Geriatrie (presedinte: conf. dr. Gabriel Prada),
  • Societatea Nationala de Medicina Familiei (presedinte: dr. Rodica Tanasescu),
  • Societatea Romana de Medicina Interna (presedinte: prof. dr. Ion Bruckner),
  • Societatea Romana de Nefrologie (presedinte: prof. dr. Eugen Mota)
  • Societatea Romana de Neurologie (presedinte: prof. dr. Ovidiu Bajenaru)

 

Material realizat de organizatorii evenimentului. 

Autor: Elena Gherasim

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: