Stiri medicale

Ziua mondiala a Crucii Rosii – Tineretul in miscare

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Duminica, 6 mai a.c. Parcul Circului  din Bucuresti a gazduit o serie de activitati organizate de Crucea rosie din Romania, activitatile desfasurandu-se sub deviza Tineretul in miscare,marcand astfel Ziua Mondiala a Crucii Rosii.

Au fost amenajate corturi unde populatia a putut sa-si masoare valoarea tensiunii arteriale sau a glicemiei. Numerosi voluntari ai  filialelor  Crucii Rosii din cele sase sectoare ale Capitalei au participat la demonstratii de prim ajutor, au oferit pliante cu informatii utile si  au antrenat copiii si tinerii in jocuri si concursuri.Tot cu aceasta ocazie  a fost organizat si  un joc de rol –  Raid Cross – despre Dreptul International Umanitar. “Prin voluntarii nostri tineri ne indeplinim misiunea ca Miscare Internationala.In Crucea Rosie Romana incurajam tinerii sa indeplineasca roluri de lideri pentru a ajuta mai mult si mai bine populatia vulnerabila. In Romania, tinerii voluntari au educat, din 2009 pana in prezent, peste 10.000 de elevi in privinta notiunilor de respect, solidaritate si umanitate, inspirandu-i sa fie un model pentru semenii lor”,  a declarat presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.