Ziua mondiala a AVC | Imbunatatirea urgenta a accesului la tratament

29/10/2021
Ziua mondiala a AVC | Imbunatatirea urgenta a accesului la tratament

Ziua mondiala a AVC | Imbunatatirea urgenta a accesului la tratament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-avc-imbunatatirea-urgenta-a-accesului-la-tratament/

La 29 octombrie este marcata, in fiecare an, Ziua mondiala a accidentului vascular cerebral (World Stroke Day) pentru a atrage atentia ca riscul producerii unui AVC.

Anul acesta, World Stroke Organization (WSO) solicita actiuni urgente, dupa ce in urma unui sondaj realizat impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii s-a constatat ca doar putin peste o treime (35%) din spitalele din intreaga lume ofera tratamente de preventie a accidentului vascular-cerebral.

De Ziua Mondiala a AVC, WSO solicita imbunatatirea urgenta a accesului la tratament si o constientizare sporita a simptomelor de accident vascular cerebral.

Accident vascular cerebral se situeaza, in continuare, pe locul doi in topul maladiilor ucigase. Estimarile arata ca circa 15 milioane de oameni din intreaga lume vor suferi un accident vascular cerebral in cursul acestui an si se vor inregistra 6,5 milioane de decese din aceasta cauza.

Astfel, World Stroke Organization face apel la spitale sa acorde prioritate dezvoltarii unitatilor de preventie si tratament AVC, precum si specializarii urgente a personalului medical, sustinuta de telemedicina.

“De ziua Mondiala a AVC, facem apel la toata lumea sa invete sa recunoasca simptomele accidentului vascular cerebral si sa recunoasca accidentul vascular cerebral ca pe o urgenta medicala”, a declarat Prof. Marc Fisher, presedintele WSO, potrivit unui comunicat al organizatiei.

Campania de preventie si constientizare de anul acesta se deruleaza sub insemnele hastagului #precioustime.

Etichete: AVC, accident vascular cerebral, tratament AVC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: