Ziua Mondiala a Astmului: Spirometrii gratuite pentru persoanele diagnosticate sau aflate la risc

07/05/2019

Ziua Mondiala a Astmului: Spirometrii gratuite pentru persoanele diagnosticate sau aflate la risc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-astmului-spirometrii-gratuite-pentru-persoanele-diagnosticate-sau-aflate-la-risc/

Potrivit medicilor, cei mai multi pacienti romani nu isi iau tratamentul pentru ca uita – 49% dintre ei, iar un procent de 47% dintre bolanvii de astm renunta la medicatie cand se simt mai bine, cu toate ca astmul este o boala cronica.

In perioada 11-12 mai, Societatea Romana de Pneumologie ofera spirometrii gratuite pentru pacientii diagnosticati si pentru persoanele la risc, la intrarea principala a Spitalului Coltea din Capitala.

“Stop pentru astm este sloganul sub care se desfasoara in acest an Ziua Mondiala de Lupta impotriva Astmului. Pacientii trebuie sa faca testari periodice (spirometrii), sa evalueze detaliat simptomele impreuna cu medicul si, cel mai important, sa ia tratamentul cu acuratete. Astfel, astmul poate fi controlat. (…) De peste 11 ani facem in luna mai, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului, testari gratuite pentru pacientii diagnosticati si pentru persoanele la risc. Si anul acesta oferim spirometrii gratuite pe 11-12 mai, in curtea Spitalului Coltea, cu intrare dinspre Bdul Ion C. Bratianu. Speram sa vina cat mai multi oameni”, a declarat presedintele SRP, Ruxandra Ulmeanu, citata de Agerpres.

Continut educational:

Medicul mai spune ca in fiecare saptamana unul din 5 pacienti cu astm sever sufera o criza atat de intensa, incat nu poate solicita ajutor.

Anual, in prima zi de marti a lunii mai este marcata Ziua Mondiala a Astmului.

Etichete: ziua mondiala a astmului, spirometrie, teste astm, tratament astm

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Congresul National de Cardiologie, un eveniment de top pentru lumea medicala

Deficit enorm de asistenti medical in medicina dentara

Ministerul Sanatatii va cumpara aparate de radioterapie

Bucuresti: S-au repartizat primele locuinte de serviciu destinate cadrelor medicale

Acces gratuit la servicii medicale pentru copiii fara CNP