Ziua Medicului de Familie | “Medicii de familie: inima asistentei medicale”

19/05/2023
Ziua Medicului de Familie | “Medicii de familie: inima asistentei medicale”

Ziua Medicului de Familie | “Medicii de familie: inima asistentei medicale”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-medicului-de-familie-medicii-de-familie-inima-asistentei-medicale/

Anual, la data de 19 mai, se marcheaza Ziua Mondiala a Medicului de Familie, stabilita prima data de Organizatia Mondiala a Medicilor de Familie (WONCA), in 2010.

Anul acesta este evidentiat rolul important pe care il are medicul de familie in sistemul de sanatate, iar manifestarile prilejuite de aceasta ocazie se vor derula  sub sloganul “Medicii de familie: inima asistentei medicale”.

“Ziua de astazi ne ofera ocazia de a reflecta despre cat de speciala este relatia dintre medicul de familie si pacienti”, a transmis Dr. Anna Stavdal, Presedintele WONCA, cu aceasta ocazie.

Campania din acest an a Zilei Mondiala a Medicului de Familie evidentiaza ingrijirea centrata pe pacient, ingrijirea integrata si implicarea comunitatii pe care medicii de familie le ofera.

“Meseria noastra are un impact profund asupra noastra ca fiinte umane. Gandeste-te ce privilegiu este sa stii ca am facut o diferenta reala in viata altor oameni.”, mai transmite presedintele WONKA.

Etichete: ziua mondiala a medicului de familie 2023, rolul medicului de familie,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: