Ziua Internationala a Bolii Parkinson – Peste 72.000 de persoane sunt diagnosticate cu Parkinson in Romania

11/04/2014

Ziua Internationala a Bolii Parkinson – Peste 72.000 de persoane sunt diagnosticate cu Parkinson in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-bolii-parkinson-peste-72-000-de-persoane-sunt-diagnosticate-cu-parkinson-romania/

boala-parkinsonDe Ziua Internationala a Bolii Pakinson, 11 aprilie 2014, Asociatia de Lupta impotriva Bolii Parkinson Romania, in parteneriat cu Societatea de Neurologie din Romania, atrag atentia populatiei asupra problemelor cu care se confrunta bolnavii de Parkinson in Romania. Peste 72.000 de persoane sunt diagnosticate cu Parkinson in tara noastra.

1 din 500 de oameni sufera de Parkinson la nivel mondial

Specialistii atrag atentia ca numarul persoanelor afectate de boala Parkinson cu varsta de peste 50 de ani va creste pana in 2030 la peste 8,7 milioane de cazuri diagnosticate.

Statisticile arata ca boala Parkinson este de doua ori mai raspandita in randul barbatilor.

In Romania nu exista un Registru National al bolnavilor cu Parkinson

In momentul de fata exista o platforma electronica pe care medicii specialisti neurologi o pot folosi in tratamentul bolnavilor de Parkinson.

Boala Parkinson – o boala subdiagnosticata

Specialistii avertizeaza ca boala Parkinson este subdiagnisticata deoarece multi bolnavi ignora simptomele si nu se prezinta la medic.

O principala problema in acest caz este slaba informare a populatiei asupra simptomelor si riscurilor pe care le implica boala.

“Este important ca pacientul sa recunoasca primele simptome si sa se adreseze rapid medicului, in vederea stabilirii precoce a diagnosticului. Acest lucru duce la instituirea unui tratament individualizat care la randul lui poate prelungi controlul simptomelor si eventual chiar incetini evolutia acestei boli neurodegenerative”, a precizat prof.dr. Dafin Fior Muresanu, Presedintele Societatii de Neurologie din Romania.

Pe 11 aprilie 2014, de Ziua Internationala a bolii Parkinson, in 3 orase din tara, Bucuresti, Iasi, Timisoara, vor fi impartite 72.000 de lalale rosii, ca semn de sustinere a bolnavilor de Parkinson in Romania.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate

Se ia in calcul solicitarea unui test Covid pentru cei care vin in Romania din state cu indice mare de infectare

Rusia intentioneaza sa inregistreze al doilea vaccin anti-Covid

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu