Ziua Internationala a Medicului, o zi marcata de tragedie

01/10/2021

Ziua Internationala a Medicului, o zi marcata de tragedie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-a-medicului-o-zi-marcata-de-tragedie/

Vineri, 1 octombrie, se marcheaza “Ziua Internationala a Medicului”, o zi in care este nevoie sa recunoastem munca si importanta contributiei medicilor in societate si in comunitate, in general.

„Ziua Internationala a Medicului”, se marcheaza, in Romania, incepand cu anul 1984.

In aceasta perioada merita cu atat mai mult consideratia si respectul nostru pentru tot ceea ce au facut si fac in continuare pentru sanatatea noastra, a tuturor. Sa le multumim si sa-i pretuim!”, transmite Federatia “Solidaritatea Sanitara” cu aceasta ocazie.

Din nefericire, Ziua Internationala a Medicului din acest an, in Romania este umbrita de doua tragedii: numarul crescut de cazuri de Covid-19 si, in context, suprasolicitarea spitalelor si implicit a personalului medical deja extenuat si incendiul devastator de la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Boli Infectioase din Constanta in urma caruia mai multi pacienti si-au pierdut viata.

Astazi, chiar de Ziua Internationala a Medicului asistam iarasi, din nefericire, la un incendiu intr-un spital public romanesc. Suntem alaturi de tot personalul medical si de pacienti. Este insa inacceptabil ca, din acest sir de incendii care au zguduit din temelie sistemul medical, sa nu avem solutii pentru a preveni astfel de tragedii.
Vom vedea concluziile anchetei, dar un lucru este clar: pacientii sunt tratati, iar medicii romani si personalul medical in ansamblu lucreaza in spitale si unitati cu infrastructura veche in mare parte din cazuri.”, a transmis Colegiul Medicilor din Romania.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti ureaza tuturor medicilor La multi ani cu sanatate si sa trecem cu bine si peste aceasta perioada.”, este si mesajul transmis de CMMB, vineri, 1 octombrie.

Etichete: ziua internationala a medicului, ziua medicului in romania, ziua medicului 1octombrie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: